5 Stvari Koje Treba Da Znas Kada Pokreces Biznis

5 stvari koje treba da znaš kada pokrećeš biznis

1. Napravi Biznis plan

Ne otvaraj biznis samo zato da bi sebi stvorio radno mjesto. Zatrpaćete obaveze koje zahtjevaju posebne vještine – planiranje troškova, porezi i slično. Da bi unaprijed uvidio isplativost, utrošak novca i energije sačini biznis plan. Ako to nisi prije radio, neka to neko drugi iskusniji preuzme.

2. Niko osim tebe ne brine o tvom biznisu

Što prije shvatiš da si jedina osoba koja zaista brine o poslu, tim bolje ćeš naučiti da radiš stvari koje su neophodne za tvoj biznis.

3. Moraš da razumiješ brojke

Niko od tebe ne očekuje da znaš računovodstvo. Ipak, moraš znati koliko ti je prihoda neophodno da bi se pokrili troškovi na mjesečnom nivou, sa kolikim profitom kalkulišeš i slično. Poznavanjem sopstvenih ,,magičnih brojeva‘‘ pravićeš zasigurno najbolje planove.

4. Vodi računa o troškovima

Praćenje troškova i racionalno raspolaganje s novcem je veoma važno na početku svakog biznisa. Posebno treba voditi računa o onim sitnim troškovima koji se konstantno akumuliraju i mogu da predstavljaju problem.

5. Šta raditi ako nešto krene po zlu?

Kada počinješ sopstveni biznis, nadaš se i vjeruješ da ćeš uspjeti. Ipak, već na početku treba da imaš rezervni plan ili bar da osmisliš šta preduzeti ako ipak ne uspiješ.

5 stvari koje treba da znaš kada pokrećeš biznis:

1. Napravi Biznis plan

Ne otvaraj biznis samo zato da bi sebi…

Posted by Profit App on Monday, July 20, 2020