Inovativna poslovna rješenja u fokusu Biznis Foruma u Crnoj Gori, ProfitApp, Hotel Splendid

Inovativna poslovna rješenja u fokusu Biznis Foruma u Crnoj Gori

by PCNEN | dec 15, 2023 | Čuj – viđi – javi | #ProfitApp #FinTalks #podcast

Događaj je okupio mislioce i inovatore, podstičući razgovore o blockchain-u, AI tehnologiji i poslovnim modelima budućnosti.

(Bečići, Crna Gora – 12.12.2023) – Biznis Forum održan u Hotelu Splendid 12. decembra 2023. godine završen je sa izuzetnim uspjehom.  Forum je bio usredsređen na inovacije koje mijenjaju pejzaž poslovanja, kao što su blockchain tehnologija, vještačka inteligencija i inovativno upravljanje projektima.

Od Startup-a do uspjeha

Veče je obilježilo niz panel diskusija koje su vodili i valorizovali istaknuti ljudi iz tehnološkog i poslovnog svijeta. Panel “Od Startup-a do uspjeha” bio je posvećen  otkrivanju efikasnih načina  za ubrzanje i ostvarenje StartUp-ova koji obećavaju. Darko Ivanović je ukazao na prave adrese za StartUp-ove u razvoju, kao i na važnost Fail Forward pravila, Dragi Vujačić je pojasnio put inovacije do trenutka kada postaje komercijalno samoodrživa. Istakao je prepoznavanje problema u funkcionisanju društva, kao način koji vodi do  ispravne ideje oko koje se formira StartUp. Mladen Marković je prenio dragocjena iskustva razvoja svoje kompanije, Dr Ivan Tomović je predstavio državne kanale podrške inovativnim programima, Vojin Rašković je govorio o istinskim potencijalima StartUp-a i ukazao potrebu istrajnosti kao najvažniju.

C0061t01

Blockchain & AI

Na panelu “Blockchain & AI” stručnjaci su pojasnili mogućnosti praktične primjene ovih tehnologija i ukazali na šanse koje imamo u toj industriji, kao pojedinci i kao država. Za mnoge je predstavljalo iznenađenje, saznanje da Crna Gora ima svjetski priznate stručnjake na tom polju. Miodrag Vujković je izložio konkretne primjere praktične primjene vještačke inteligencije. Dragan Čabarkapa je ukazao na bitnost razumijevanja blockchan tehnologije za Crnu Goru, Ivan Joličić je naveo konkretne mogućnosti primjene blockchaina u bankarskom biznisu ali i svim ostalim granama kao što su poljoprivreda, turizam, vinogradarstvo, nekretnine. Ilija Mugoša je ukazao na potrebu Crne Gore da kao mala država, uhvati neke od prvih vagona i postane magnet u industriji vrijednoj milijarde.

C0159t01

Učesnici su posebno istakli želju za više informacija i pojašnjenja u oblastima kao što su integracija blockchaina i budućnost poslovnih modela sa uključivanjem AI.

Primjer ProfitApp-a kao poslovnog franšiznog modela

Treći panel je dao primjer ProfitApp-a kao poslovnog franšiznog modela koji je pokrenut iz Crne Gore. Miša Pavićević je objasnio alate u biznisu i potencirao strateško planiranje, HR, i strukturiranje kao preduslove da jedno preduzeće izađe iz “adolescencije“, Sejad Smajić je predstavio tehnike PMP projekt menadžmenta u finansijskom poslovanju i Fintech projektima, Nenad Djorđević je opisao modele koje je ProfitApp koristio u širenju na druga tržišta i B2B poslovanju, Dragi Vujačić je predstavio planove inovativnog razvoja CRM-a kroz vještačku inteligenciju. Vojin Rašković se osvrnuo na emisiju akcija kompanije i nove investicije.  Sve diskusije istakle su važnost prihvatanja novih tehnologija za podsticanje poslovnog rasta.

“Jako sam zadovoljan odzivom i neiscrpnim diskusijama koje su se odvijale na našem prvom Biznis Forumu,” rekao je Vojin Rašković, osnivač kompanije ProfitApp –  koja je ujedno i organizator Biznis foruma. “Sjajni govornici! Zahvalan sam učesnicima za inspirativne teme i entuzijazam za razmjenu znanja, ovo nam je jak pokazatelj mogućnosti rasta prisutnosti Crne Gore na globalnoj tehnološkoj sceni.”

Inovativna poslovna rješenja u fokusu Biznis Foruma u Crnoj Gori, ProfitApp, Hotel Splendid

Entuzijastično učešće i jasno izražen interes za ulaganje u inovativne projekte, kao i jednoglasno priznanje za kvalitetnu organizaciju foruma, obilježili su ovo veče. Učesnici su forum visoko ocijenili, naglašavajući kvalitet sadržaja i priliku za interakciju sa potencijalnim poslovnim partnerima.

Biznis Forum postavio je novi presedan za poslovne konferencije u regionu. Organizatori zahvaljuju svim učesnicima na njihovom učešću i govornicima na njihovim neprocjenjivim doprinosima. Kako feedback pokazuje, forum nije samo pružio platformu za učenje već je i pokrenuo zamah za buduće saradnje i inovacije u sektoru poslovanja Crne Gore.

O organizatoru Biznis Foruma:

LogoProfitApp International AD je osnovan 2019. godine. Entuzijasti iz sfere digitalnih inovacija počeli su razvoj aplikacije za plaćanje koja u svojoj osnovi ima mogućnost vraćanja dijela novca odmah nakon kupovine. Za kratko vrijeme brojni korisnici su shvatili da na ovaj način godišnje mogu uštedjeti bar jednu ozbiljnu platu. Mnoge crnogorske kompanije ovu platformu su takodje prepoznale kao nešto veoma korisno za svoje poslovanje. Aplikacija je razvijena do nivoa – eWallet. Ovo je internacionalna platforma platnog prometa koja će najprije funkcionisati na prostoru EU, a do ljeta počinje i u Crnoj Gori. Eksperti kompanije idu u korak sa savremenim inovativnim tehnologijama koje se uveliko primjenjuju u razvijenim zemljama. Cilj je da se sistem elektronskog plaćanja sa konkretnim beneficijama podigne na najviši nivo.