Christmas Shopping People Concept. Happy Young Women With Shopping Bags Buying Presents

Christmas sale and people concept. Happy young women friends with shopping bags enjoying shopping in christmas market

Kako da uštediš novac tokom praznika?

Postavljaš li sebi ovo pitanje svaki put u ovo doba godine? Ako tokom praznika trošiš više novca nego što bi trebalo, onda primjeni neke od naših savjeta koji će ti pomoći da krajem januara ne ostaneš praznih džepova.

1. Napravi plan

Ono što ti je potrebno da uštediš novac jeste budžet. Sazovi porodični sastanak, saberi sva vaša primanja i odredi tačan budžet za poklone i zabave. Veoma je važno da ne prelaziš granice budžeta i da ga poštuješ.

2. Isprati decembarska sniženja

Pogledaj sve kataloge i akcije i sumiraj ponudu. U ovom slučaju je ekonomičnije sačekati i otići dva, tri puta u prodavnicu, pritom štedeći novac, nego se odlučiti za megalomansku kupovinu koja ti izgleda jednostavnije.

3. Napravi listu poklona

Odredi kome ćeš da kupiš poklon ove godine. Pokušaj sam da napraviš poklone i budeš kreativan, a pritom ćeš uštedjeti novac. Takvi pokloni uvijek ostavljaju dobar utisak na ljude.

I ne zaboravi da prilikom kupovine koristiš ProfitApp aplikaciju koja ti odmah vraća novac, čak i kada kupuješ po sniženim cijenama. Eto još jednog načina uštede tokom praznika.